Juhász Zoli

Juhász Zoli

Juhász Zoli

Jogállamisághoz kötött EU-s támogatás? Naaa!

2020. október 30. - Juhász Zoli civil

107336264_1471014843105121_7133491051265031427_o.jpg

A hít erős pillér. 

Az a hit, ami azt sugallja, hogy az EU képes olyan szabályozást létrehozni - szembe menve önmaga jogi alapvetéseivel - hogy egyes szabályok csak bizonyos tagállamokra vonatkoznak. 
Nos. Hitnek remek... A Valóság azonban valahol máshol van! 

Csak ezzel nem akarunk ma Magyarországon szembenézni! 

Orbán magabiztos magyarországi és európai morálrombolásának ez az egyik kulcseleme. Ha belül vagy egy sokakra vonatkozó szabályrendszerben, akkor a pozitív és negatív szabályok egyaránt vonatkoznak rád és mindenki másra is.

Azt sugallni, hogy a jogállamisághoz FOGJÁK kötni az EU támogatásait, egyszerűen a valóság arcul köpése! UGYAN IS JELEN PILLANATBAN IS EZ A SZABÁLY A MÉRVADÓ! 

Amikor egyes politikai elemzők, pártok, politikusok ezzel példálóznak, az szimpla eltorzítása az EU jogi chartájának. 

Ugyan is eleve nem lehet az az EU tagja, akinek nincs jogállami berendezkedése. 

MERJ SZEMBENÉZNI A TÉNYEKKEL.

Amikor a szabad sajtóról beszélnek - mint jogállami elemről - akkor tegyük fel a kérdést: A világban hol is van szabad sajtó? Egyáltalán milyen az a szabad sajtó, ami pénzemberek és/vagy állami tulajdonban van, azaz gazdasági, vagy politikai érdekek szabályozzák működését?
Úgy vélem (tévedhetek) a szabad sajtó mítosz. Napjainkban, ha szabad véleményre, szabad kritikai gondolkodásra, esetleg szabadon elkövetett logikai következtetésekre vágyunk a MÉDIÁBAN - akkor nem fogunk ilyet találni. (Amit most olvasol nem média, nem sajtó, hanem egy magánvéleményeket közvetítő blog.) Manapság média és sajtómonopóliumok irányítják a világ, azaz a FÖLD, közvéleményét. Ön, azaz PÉNZCÉLUAN!

De menjünk tovább!

Amikor a szabad választásokról beszélnek, akkor elmondható, hogy senki fejéhez sem tartottak stukkert a választások napjaiban. Senkit sem tiltottak el attól, hogy elmenjen szavazni! Senkit sem tiltottak el attól, hogy elmenjen szavazatszámlálónak. Senkit sem tiltottak el attól, hogy szavazatszámlálóként, az általa regisztrált szavazatokat, egy független rendszerbe továbbitva ellenőriztesse a szavazatokat. Amikor Magyarországon a szabad választást éhező választók, nem mennek el szavazni, nem szervezik meg (akár a pártjuk által) a szavazatok ellenőrzését, nem lépnek fel egységesen a szavazatvásárlás, a szavazatbiznisz ellen, az bizony szabadságfok! A jelenlegi választási törvény ráadást azt a szabadságot is megadja, hogy ha egy erő kellően szervezett, kellő mennyiségű embert tud mozgósítani, kellő mennyiségű szavazatszámlálót állít ki, akkor pofán vághatja a Fideszt. 

Mondok még egy példát.

Hasonlóan beszélhetünk a jog előtti egyenlőségről, vagy a szabad joggyakorlásról. Ha a jogászok - értsd: ügyvédek, ügyészek, bírók, jegyzők, valamint ezek szakmai szervezetei és képviseletei nem jelentik ki - nagy többségben - hogy nincs jogállam, jog előtti egyenlőség, jogbiztonság, stb... Akkor ezt mégis kinek kéne kimondania? Kinek kell kiállnia a jogért, a jog szabadságáért, ha nem azoknak, akiknek az esküje a JOG ÉS IGAZSÁG SZOLGÁLATÁRÓL SZÓL?

És ezek a példák igazak az egészségügyre, az oktatásra, a tudományra, vagy bármire, amiről ma azt mondjuk, hogy a FIDESZ  szétverte.

Érted miről beszélek?

Ami ma megy ellenzéki oldalon, ellenzéki szavazók oldalán, ellenzéki gondolkodók oldalán...

...az egyszerűen csodavárás. 

Tétlen és cselekvésre képtelen emberek, pártok, politikusok, szakemberek, jogászok, orvosok, nővérek, tanárok, stb. csodavárása. 

A valóság az, hogy ha nincs jogállam, azt nagy, hatalmas, oltári, elképzelhetetlen méretű - és ma valamiért nem látszó, nem érzékelhető mennyiségű embernek kell kimutatnia, kifejeznie és képviselnie.

Ha ez nincs, nem érzékelhető, nem látható, nem hallható, nincs kellő ereje, értékrendje, morális tartása és akarata...

...akkor Orbánnak van igaza. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juhaszzoli.blog.hu/api/trackback/id/tr9416265122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása